Tisková zpráva - Den otců se slaví i v Čechách

17.05.2012 12:04

6. ročník Tátafestu je na dohled! Den otců je svátek, který se již i u nás pomalu dostává do obecného povědomí.  Pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena - Sonora Smart Dodd, jejíž otec – vdovec se staral o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Z USA se dostal i do Evropy a v kalendářích jej najdete zpravidla třetí neděli v červnu.

Letošní svátek všech tátů připadá na 17. června. Vizí organizátorů je podnítit vznik neformálních oslav Dne otců  v celé ČR. Třetí červnovou neděli se tak v Praze, Ostravě, Bohumíně, Novém Boru, Ústí nad Orlicí a dalších místech uskuteční happeningy s koncerty, dílnami a hrami pro táty, jejich děti, rodiny a přátele.

Pražský happening se koná 17. června od 14 do 18 hodin v žižkovském parku Parukářka. Ve stejný čas se Tátafest uskuteční v Ostravě na Jiráskově náměstí. Kompletní přehled akcí a programy najdete od 10. června na www.tatafest.cz. Zde jsou k dispozici také další informace o Dni otců i Tátafestu.

“Žijeme ve společnosti, která si začíná všímat otců. Média i neziskové organizace věnují pozornost mužům u porodu a jejich péči o malé i velké děti. Den otců je jednou z možností, jak téma aktivního otcovství ještě více zviditelnit“, dodává Martin Jára, ředitel LOM.

Kontakty:

Martin Jára – Liga otevřených mužů:
tel: +420 603 467 289, Email: martin.jara@ilom.cz, www.ilom.cz

Miroslava Vlčková - Unie center pro rodinu a komunitu:
tel: 603 434 978,  Email: mirka.vlckova@uniecenter.cz, www.uniecenter.cz

www.tatafest.cz

Ke stažení v pdf: TZ_Tátafest 2012_květen_final.pdf (111,7 kB)